You can translate the question and the replies:

How to connect obiee Gourl source

I have an obiee gourl link. When I click the link I can download one csv file. Curretnly I need use the gourl link as my source, and try to connect it. But when I set the delimitted source using the http client and create the based view for it, there is one error as below: <!DOCTYPE HTML> <html dir="ltr" lang="en"> <head><meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=utf-8"><meta http-equiv="Content-Language" content="en"><noscript>To use Oracle BIEE, please enable javascript in your browser.</noscript><script type="text/javascript" src="/analytics/res/v-y7rKsZ234co/b_mozilla/browserdom.js"></script><script type="text/javascript">try{saw.doFrameBust(1);function sawC2U(s){return "/analytics/saw.dll?__xyz__".replace("__xyz__",s);}function sawP2U(s){return "/analytics/saw.dll/__xyz__".replace("__xyz__",s);}function isThisTheBayBridgeOrGolden() { return false;}var sawEmptyHtm="/analytics/res/v-y7rKsZ234co/empty.htm";var obips_fmapId="ZbLzdA";var obips_scid="dbahOP6WCHt5X9eKCo3V";var obips_maxStylesheets=100;var g_LocaleInfo={sDateSeparator:"/",sTimeSeparator:":",sDecimalPoint:".",sThousandsSeparator:",",sAM:"AM",sPM:"PM",b24:false,sDateOrder:"mdy",nFDOW:6,aMonthAbbreviations:["Jan","Feb","Mar","Apr","May","Jun","Jul","Aug","Sep","Oct","Nov","Dec"],aNominitiveMonthNames:["January","February","March","April","May","June","July","August","September","October","November","December"],aDayAbbreviations:["Mon","Tue","Wed","Thu","Fri","Sat","Sun"],aDayNames:["Monday","Tuesday","Wednesday","Thursday","Friday","Saturday","Sunday"],nYearPadding:4,nMonthPadding:2,nDayPadding:2,nHourPadding:2,sListSeparator:",",sNegativeNumberTemplate:"-#",sCurrencySymbol:""};var obips_seeded_res = [{p:"master/styleproperties.res",v:{exprs:{"activeDataColor":"Dark","dialogHelpPosition":"header","dialogRoundCornerImgsRequired":"false","shuttleButtonSpace":"true","shuttleButtonLabel":"false","shuttleTableCellSpace":"6","shuttleDropdownWidth":"7px","shuttleDropdownHeight":"4px","renderPageTitleAsTab":"false","menubarSeparator":"false","pageShadowBackground":"false","headerRightBorder":"true","headerHelpDropDownImgSrc":"masterDropDownButtonDarkThemeEnabled","headerBrandingGradientImgIsRequired":"false","pageBorderBottomRequired":"false","pageContentOuterDivHeightOffset":"12","tabBarStartCellWidth":"5px","tabBarStartImgRequired":"false","tabBarTabStartImgRequired":"false","tabBarTabEndImgRequired":"false","tabBarBottomBorderBlockerRequired":"true","bihRoundCorner":"false","adminBannerBackground":"false","breadCrumbHeight":"15","accordionRoundCornerImgsRequired":"false","tableSupportsNonOverlappingHorizontalScrollbar":"true"}}}];}catch(e){if (window.console && console.error) console.error('Header script error:' + e.message);}</script><link href="/analytics/res/v-y7rKsZ234co/s_Alta/master/custom.css" type="text/css" rel="stylesheet"><link href="/analytics/res/v-y7rKsZ234co/sk_Skyros/b_mozilla_4/htmlglobals.css" type="text/css" rel="stylesheet"><noscript><link href="/analytics/res/v-y7rKsZ234co/sk_blafp/b_mozilla_4/noscript.css" type="text/css" rel="stylesheet"></noscript> <title>Oracle Business Intelligence</title> <link href="/analytics/res/v-y7rKsZ234co/s_Alta/b_mozilla_4/common.css" type="text/css" rel="stylesheet"> <style type="text/css"> .UANSBody { background-color: white; font-family: Tahoma, sans-serif; font-size: 11px; margin: 0px; overflow: hidden; padding-left: 5px; } </style> </head> <body class="masterOBIEE UANSBody"> <div> <table cellspacing="0" cellpadding="0" border="0" class="HeaderTopBar"> <tbody> <tr> <td class="HeaderLogo"> <img border="0" src="Missing_oracle_logo.png" alt="Oracle Logo"></td> <td> <span class="HeaderBrandName"> Business Intelligence</span></td> </tr> </tbody> </table> </div> <div>Your browser is not supported by Oracle BI Presentation Services.</div> </body> </html>
user
31-10-2019 23:04:12 -0400

1 Answer

Hi, I would suggest first test if the GoUrl has a correct resonse in the third part client application like postman. If you get the same error in postman you can confirm that there are some missing values in the call. You can try going to your data source, click on Configure>HTTP headers and add the following in the new header, `User-Agent as Name and Mozilla/5.0 (Windows NT 10.0; Win64; x64) AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko) Chrome/77.0.3865.120 Safari/537.36 as Value.` Click ok and save the data source. If the error still persist then you can confirm that the endpoint which you are using to access the OBIEE analytics report data is not valid or has some issues on OBIEE side. Hope this helps!
Denodo Team
06-11-2019 20:57:25 -0500
You must sign in to add an answer. If you do not have an account, you can register here